2014. okt 13.

The Flash s01e01

írta: andusss
The Flash s01e01

A The Flash egy igazán szerethető, kedves, aranyos sorozatnak néz ki, jó felvezető sztorival és rengeteg klisével. Spin-off és képregény adaptáció lévén is nyugodt szívvel ajánlom azoknak is, akik nem igazán kedvelik a képregények és szuperhősök világát. 

Kicsit egyhangúnak tűnik eddig a blog, a képregények ihlette sorozatok kritikáival, de rajtam kívül még sok-sok embert elkapott a képregény láz. De miért lettek ennyire népszerűek? Ezt a kérdést sokat lehetne boncolgatni, egy biztos, hogy egy teljesen új világot mutat be a nézőknek, egy, a valóságban nem létező világot. Vannak emberek, akik élvezik nézni ezt, és persze léteznek olyanok is, akiket ez nem tud szórakoztatni. Nincs ezzel probléma, mindenki más, amellett viszont nem lehet elmenni, hogy a filmipart szinte már teljesen, a tv-t pedig most kezdi ellepni a képregények világa, a filmeknél látott sikereket látva prdig hülyék lennének nem kihasználni az arany tojást tojó tyúkot. 

comic.jpg

Why are superheroes so popular nowadays? 

A Flasht is egy már sikeres darab mellékágaként hozták létre és az első számok azt mutatják, eddig bejött a dolog, ezzel pedig le is győzte a hasonló alapokkal rendelkező, már második éve futó Agent's of SHIELD egy részét.(The Flash (CW, 20:00)- 4,79M (18-49: 1.9), W18-34: 1.3, Marvel’s Agents of SHIELD (ABC, 21.00) – 4,73M (18-49: 1.7) 

A történet szerint Barry Allen helyszínelőként dolgozik Central City rendőrségénél, akit eltalál egy felturbózott villám, melynek hatására természetfeletti erőkre tesz szert, amit természetesen jó dolgokra szeretne felhasználni, és segíteni szeretne a rászorulóknak. Ugyanitt megjelenik a plátói szerelem, egy csinos lány személyében, aki persze épp a rossz pasival van együtt. Volt még egy megható apa-fia jelenet, amelyben kiderül Barry mennyire szereti és tiszteli az édesapját, és persze megvolt a szokásos "hülyeségeket beszélsz, ilyen nem létezik" monológ is. 

Sok olyan része volt a pilotnak, amit akár előre megmondhattunk volna, ennek ellenére maga a rész igazán szerethető volt. A Barryt játszó színész annyira jól hozta a szerencsétlen kocka fickót, hogy az ember tényleg megsajnálja, majd amikor rádöbben az erejére szinte már akarjuk, hogy a jók védelme érdekében szűk ruhát és maszkot húzzon, nem mellesleg azért is tudunk drukkolni, hogy majd megszerezze álmai nőjét. 

A mellékszereplők egy része volt érdekes csak, engem legfőképp a végig furán viselkedő Star Lab tulaj érdekel, de Barry két segítője is érdekes lehet majd, bár ebben a részben még nem igazán bontakoztak ki. 

Érdekes volt, hogy rögtön egy szuperképességű gonoszt hoztak be a készítők, ezekből jöhet még, kíváncsi vagyok, hogy milyen erőket találnak ki nekik. Erre is fog épülni az évad, persze itt is van egy főszál, (Barry anyjának gyilkosának felkutatása) illetve egy másik érdekes szál a sunyi tudós révén (jövőbelátás?). 

Ami biztos, hogy maradni fogok, igazi alapozó epizód volt, amin el lehet indulni. Amitől félek az a CGI jövőbeli minősége, me is. rt oké, hogy elsőre nem volt rossz, de ki tudja mennyit tudnak erre majd költeni, és itt szükség is lesz rá. Habár, ha a sztori érdekes marad, akkor engem kevésbé fog érdekelni a látvány. Ami jó lenne még, az egy lazább, poénosabb vonal, illetve örülnék több Arrow crossovernek is. 

7/10

Szólj hozzá

flash sorozat pilot cw arrow barry allen